CULTURE CENTER BY THE PHILHARMONIC

Location: Kyiv, Ukraine

Type: Culture

Designed: 2006

Design team: V. Kudin, T. Pobidash

The topography of the site has formed the concept of integrating the building into the slope by the Philharmonic. The roof is designed as a landscape park. In order to optimize the pedestrian movement, a pedestrian bridge above Volodymyrskyi Descent, an escalator between the Park Bridge and the square by the People’s Friendship Arch monument are provided. It is proposed to make the European Square a pedestrian area by placing motorized traffic underneath it. The culture center consists of exhibition and concert halls, a cartoon museum, cafes and restaurants, as well as a car park. The project has won 1st prize in a national competition.

© 2017 by KUDIN Architects. Proudly created with Wix.com